Pod Itálii si člověk dokáže představit mnoho věcí, včetně skvělých dezertů. Jedním z italských dezertů je také tiramisu, jež se proslavilo po celém světě. Jak si připravit tento skvělý dezert i u vás doma, bez toho, aniž byste museli jít do cukrárny nebo kavárny? Příprava není nijak náročná, budete-li se řídit receptem, který vám sdělíme v odstavcích níže.
Domácí tiramisu snadno a rychle
Prvně se společně podíváme na potřebné ingredience, které budete potřebovat k přípravě domácího tiramisu. Pokud nevíte, jaké ingredience si máte připravit, pak je tento článek převážně pro vás. Kromě ingrediencí se podíváme také na přípravu pokrmu. Jaké ingredience si tedy máte připravit? V první řadě si vezměte 50 ml amaretto, 2 ks žloutků, 50 g krupicového cukru, 500 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, 20 ks cukrářských piškotů, 2 lžíce kakaového prášku a 200 ml silného espresa. Nyní máte ingredience připravené a můžete se pustit do přípravy dezertu.
U přípravy tiramisu je potřeba začít u kávy, tu si připravte podle svého uvážení. Káva může být bez problému i rozpustná. Následně smíchejte kávu s amarettem a poté nalijte do misky. Miska by měla být větších rozměrů. V této fázi si vezměte misku, jež je odolná proti ohni a do ni vložte žloutky s cukrem. Z těchto ingrediencí uděláte vodní lázeň. Poté rozmíchejte mascarpone a začněte pomalu do něho přidávat žloutkový krém. Následně je zapotřebí vše důkladně vyšlehat. Mělo by dojít ke spojení obou hmot.
Jak pokračovat s přípravou tiramisu?
Blížíme se ke konci. Teď si ušleháme šlehačku a přimícháme do ní mascarpone, a to společně se žloutkovým krémem. Krém by měl být nadýchaný. Nachystejte si malý pekáček a pusťte se do skládání piškotů. Cukrářské piškoty následně pomalu, ale jistě namáčejte do kávy s amarettem. Poté začněte skládat jeden vedle druhého. Jakmile bude polovina piškotu spotřebovaná, použijte rovněž polovinu krému. Krémem piškoty přelijeme. V této fázi začneme skládat druhou vrstvu piškotu. Po dokončení opět přelijeme krémem.