Dressingy jsou pro hamburgery stejně důležité, jako kopačky pro fotbalistu. Pokud nedáte do hamburgeru dressing, pak je jeho chuť o to slabší. Jestliže toužíte po dokonalém hamburgeru, zaměřte se kromě masa také na dressing. Poradíme vám, jaké dressingy patří mezi oblíbené. Zároveň se jedná o dressingy, ze kterých vám budou téct sliny po bradě.
Dressingy do hamburgeru
Prvním dressingem do hamburgeru je malinová omáčka s kapkou kvalitního vína. Na tento dressing budete potřebovat 0,75 l hovězího vývaru, 10 až 20 malin, kapku kvalitního vína, chilli, sůl, worchesterovou omáčku, černý pepř a cukr. V první řadě svaříme maliny, a to s vývarem. Ideální nádobou je velká pánev. Jakmile se maliny rozvaří, omáčka by měla ztmavnout. V této fázi přidáme kvalitní víno. Opravdu stačí jen kapka. Takto necháme povařit, aby se alkohol vytratil. Následně dle svého uvážení přidáme cukr, pepř a sůl. Na závěr dáme worchesterovou omáčku a promícháme.
Druhým dressingem je klasická hořčice. Domácí hořčice vám ovšem zachutná daleko více, než ta, kterou zakoupíte v supermarketu. Potřebovat na ní budete 375 g bílých a černých hořčičných semínek, 2 dcl jablečného octa, 75 g soli, 150 g cukru a mletý černý pepř. Hořčičná semínka v první řadě necháme rozdrtit. Poté přidáme ocet a sůl. Po přidání těchto ingrediencí přidáme také cukr a mletý černý pepř. Následně budeme míchat, a to do té doby, dokud nevznikne hladká pasta. Domácí hořčice je hotová a můžete začít přidávat do hamburgeru
Chutné dressingy
Ačkoliv je hořčice klasickou omáčkou, pokud si ji uděláte doma, získá úplně nový nádech. Doporučujeme vám ale, zaměřit se na první dressing, který je považován za opravdový originál. Jestliže milujete nové věci, pak vám výše uvedený dressing bezesporu zachutná. Necháme ovšem na vás, zda sáhnete po domácí hořčici nebo malinové omáčce.