Podzimní období je vhodné především pro dýně. Pokud vám chutnají, ale nevyznáte se v nich, je nejvyšší čas se o dýních dozvědět více informací. Seznámíme vás s jednotlivými dýněmi, včetně toho, k čemu jsou určeny. Jaký je váš oblíbený dýňový pokrm? Je to polévka nebo buchta, popřípadě koláč?
Dýňové hody aneb vyznejte se v nich
Prvním oblíbeným typem je mexická dýně. Tato dýně je především vhodná pro dekorační účely. Nehodí se prakticky do žádného pokrmu. Její chuť nepatří mezi oblíbené, co se týče kuchyně. Svou popularitu si tato dýně získala především na Halloweena. Z těchto dýní se dost často dělají různé obličeje. Vidět je tak lze zejména v amerických filmech. Dalším týpem je máslová dýně. Jak už název napovídá, její chuť připomíná máslo. Máslová dýně je vhodná například do polévek, krémů a omáček.
Zajímají vás spíše koláčky, buchty a jiné dezerty? Pak je dobré se zaměřit na dýně pod názvem sweet dumpling. Tato dýně si získala svou popularitu díky příjemně sladké chuti. Právě díky tomu je dýně vhodná do dezertů, buchet a koláčů. Mimo jiné obsahuje velké množství potřebných vitamínů. Využít lze tuto dýni i jako přílohu, a to místo brambor. Dalším typem jsou špagetové dýně. Tyto dýně může konzumovat i člověk, jež musí dodržovat bezlepkovou stravu. Patří mezi nejchutnější dýně vůbec a svou originalitou boří doslova každý pokrm.
Špagetová dýně a její využití?
Špagetová dýně se konzumuje samostatně. Stačí tuto dýni rozpůlit, zbavit ji semínek a následně potřít olejem. Takto dýni vložíte do trouby a upečete. Podávat ji lze například s vhodnými omáčkami. Poslední a nejvyužívanější dýni je hokkaido. Tato dýně se hodí zejména do polévek. Mezi velké výhody patří fakt, že se tato dýně nemusí loupat. Už víte, jakou z těchto dýni budete ve své kuchyni připravovat? Že ne? Pak vyzkoušejte všechny.