Ačkoliv si dýni vybavujeme k podzimnímu období, dýňovou polévku je možné připravit kdykoliv. Pokud na ní máte chuť, vám nebrání nic v cestě, si ji připravit i u sebe doma. Pokud nepatříte mezi zkušené kuchaře, nemusíte zoufat. Poradíme vám, jak takovou dýňovou polévku připravit od A po Z. Uvidíte, že vás na konci čeká velice chutný a krásně voňavý pokrm.
Dýňová polévka v jakémkoliv období
Nyní je potřeba se podívat na potřebné ingredience. Jak jistě víte, bez ingrediencí člověk nedokáže připravit žádný pokrm. Pokud se tedy chcete pustit do přípravy dýňové polévky, pak si připravte 1 kg dýně hokaido, jež nakrájíte na kostky, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks nakrájené cibule, 750 ml zeleninového vývaru, 125 ml smetany ke šlehání a sůl s pepřem. Dýně se nemusí loupat. Stačí ji tedy opravdu jen nakrájet na kostky. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy receptu. Jak si připravit chutnou dýňovou polévku?
Vezměte si hrnec, do kterého nalijte trochu olivového oleje. Takto nechte rozehřát a poté vložte cibuli, kterou budete pozvolna opékat. Cibule musí zesklovatět. Po zhotovení je potřeba přidat pokrájenou dýni a nechat opékat, a to po dobu 10 minut. Následně necháme zalít vývarem a přibližně po dobu 15 minut necháme povařit. Dýně musí změknout. Po uvaření vezmeme ruční mixér a necháme rozmixovat. V této fázi přilijeme smetanu a dochutíme dle svého uvážení pomocí soli a pepře. Nyní se blížíme ke konci.
Jak dokončit dýňovou polévku
Můžete začít servírovat. Ideálně servírujte také s opečenými dýňovými semínky. Je možné také použít feta sýr nebo chilli. K dýňové polévce lze mimo jiné podávat také pečivo. To můžete upravit na grilu. Na závěr vám přejeme dobrou chuť. Dýňová polévka je vynikající pokrm, jež vás zároveň i zasytí.