Tento salát, který původně pochází z Jávy, je tvořený kombinací blanšírované a čerstvé zeleniny, zalité arašídovou omáčkou a je velmi oblíbený v celé Indonésii. Gado gado doslova znamená “jíst něco s rýží”.
Ingredience:
- 1 větší batát
- 1 balení měkkého tofu
- 100 g čerstvých fazolek nebo 1 balení mražených
- 1/2 květáku na růžičky
- 1/4 nadrobno nakrájeného čínského zelí
- 1 mrkev nakrájená na nudličky
- 1 okurka nakrájená na dlouhé kousky
- 4 vejce uvařená natvrdo
- sezam
- 1 balení salátu mix
- koriandr
- jarní cibulka
- olej na smažení
Omáčka:
- 6 PL arašídového másla
- 2 PL cukru
- 4 PL rybí omáčky
- 2 limetky

Postup:
- Batáty uvařte doměkka, nechte vychladnout.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, vložte do ní fazolky, květák, povařte 1 minutu a hned vložte do studené vody, zchlaďte a sceďte. Tomuto se říká blanšírování.
- Okapanou zeleninu vyskládejte na talíř společně s bramborami, mrkví, okurkou, výhonky.
- Tofu nakrájejte na silnější plátky. (Měkké je chutnější, tvrdé se lépe snaží, nerozpadne se, my máme to měkké). Obalujte ho v sezamu a dejte smažit.
- Vejce rozkrojte a položte na salát, přidejte tofu. Připravte omáčku smícháním jednotlivých ingrediencí. Salát jí přelijte a podávejte.