Komu by nechutnala gulášová polévka. Pokud jste si tuto pochoutku již delší dobu nepřipravovali, je dost velká pravděpodobnost, že už si nepamatujete z paměti recept. Je-li tomu tak, nic se neděje. Poradíme vám, jak si připravit chutnou a kvalitní gulášovou polévku během pár desítek minut, a to včetně nákupu surovin. Právě ty jsou pro samotnou přípravu polévky velice důležité.
Připravujeme gulášovou polévku
Ze všeho nejdůležitější jsou ingredience. Bez nich by vám byl recept k ničemu. Co si tedy nakoupit v supermarketu, budete-li si chtít připravit chutnou a kvalitní polévku? Zapomenout byste v první řadě neměli na 1 ks cibule, 2 až 3 ks brambor, sůl, stroužek česneku, 1 lžíci hladké mouky, masox, majoránku, pepř, 350 g mletého masa, 75 g slaniny, 1 lžičku papriky sladké, 2 lžíce celerové nati a 2 lžíce rajského protlaku. Jakmile si připravíte všechny suroviny, můžete se pustit do přípravy gulášové polévky. Od finálního výsledku vás dělí pár desítek minut.
Nyní si vezměte hrnek. Hrnec by měl být větších rozměrů, aby se vám polévka připravovala dobře. Navíc se vyhnete tomu, že budete muset sáhnout po dalším hrnci. Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Slaninu nakrájíme na malé kostičky pro rychlejší přípravu. Následně přidáme cibuli, pepř a papriku. Takto promícháme a pokračujeme s přidáváním dalších surovin. V této fázi přidáme dále ještě rajský protlak, nakrájené brambory, sůl, česnek a mleté maso. Brambory rovněž nakrájíme na menší kostičky. Necháme restovat po dobu 7 minut při stálém míchání.
Chutná a kvalitní gulášová polévka
Poté je nutné zasypat polévku lžíci mouky. Jakmile tento krok učiníte, necháme zasmahnout, a to do hnědé barvy. Po zasmahnutí polévku zalijeme dvěma litry horké vody. Dle svého uvážení dochutíme soli a masoxem. Na závěr necháme povařit po dobu 10 až 15 minut. Na dochucení lze použít také majoránka a celerová nať.