S podzimem v plném proudu se do domácností vracejí vydatné, zahřívací polévky z dýně Hokkaido. Dýně má v kuchyni mnoho využití. Kromě polévek je dobrá také na přípravu salátu nebo příloh třeba místo rýže nebo brambor. My vám dnes přinášíme halloweenský recept na koláč připravený z dýně.
Ingredience
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- 2 větší vejce
- 1 kondenzované mléko
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- 1 dortový korpus
- 50 g cukru
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky soli
Postup
1. Dýni omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka. Položte rozkrojenou stranou na pečicí papír a pečte v troubě vyhřáté na 180 ° C cca jednu hodinu. Potom vyškrabejte dužinu, nechte ji vychladnout, dejte do mixéru a rozmixujte do měkka.
2. Ve větší míse smíchejte cukr, skořici, sůl, zázvor, hřebíček. Rozklepněte vajíčka, vmíchejte rozmixovanou dýni a kondenzované mléko.
3. Položte korpus na plech s pečicím papírem. Na něj rovnoměrně rozetřete dýňovou náplň. Pečte při 180 °C 30 – 40 minut.
4. Ihned podávejte nebo uchovávejte v lednici.