Ty nejlahodnější pokrmy bývají často nejjednodušší. Tohle jídlo vám navíc nezabere při přípravě moc času. Stačí nakrájet dýni a trouba (s malým „t“ ????) už dodělá veškerou práci za vás. Můžete podávat s vepřovým steakem nebo pokud zrovna nemáte chuť na maso, doporučujeme pečenou dýni namáčet v sýrovém fondue.
Ingredience
- 1 větší dýně Hokkaido
- 5 stroužků česneku
- snítka rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Dýni omyjte a zbavte slupky pomocí škrabky na brambory.
2. Nakrájejte ji na menší kousky, v míse ji promíchejte s rozmarýnem, olivovým olejem, solí a pepřem.
3. Oloupejte česnek a jednotlivé stroužky nakrájejte na plátky.
4. Pečte dýni při 180 °C. Po 15 minutách přidejte do pekáčku plátky česneku. Pečte cca dalších 15 minut.