Co jiného jako první připravit na venkovním grilu na dřevěném uhlí než klasický, neošizený hovězí hamburger? Tento recept ocení díky jeho přitažlivé zálivce jistě hlavně muži. Užijte si pořádné zahradní grilování a pro jednou neřešte obsah kalorií.
1. Nejprve dejte rozpálit gril na 250 °C. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte lžíci olivového oleje a promíchejte. Ze směsi vytvořte dva karbanátky. K vytvarování masa můžete použít speciální tvarovač – press na maso na hamburgery. Maso pak vložte do rozpáleného grilu. 2. Příprava dresinku – do misky dejte kečup, hořčici, majonézu, worcesterskou omáčku, omáčku chipotle tabasco, bourbon a pečlivě promíchejte. 3. Čedar nastrouhejte na hrubém struhadle. Nakládané okurky nakrájejte na plátky. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Ledový salát nakrájejte na tenké plátky. Zkontrolujte maso a případně ho už otočte, otočené pak posypte seshora strouhaným čedarem. Do grilu na chvíli vložte překrojené hamburgerové housky. 4. Opečené housky vyndejte a obě vnitřní strany pomažte dresinkem. Pokrájený ledový salát dejte do misky a smíchejte ho se zbytkem dresinku. Zkontrolujte maso, případně už ho vyndejte a nechte odpočívat na talířku. Na spodní část bulek dejte trochu ledového salátu s dresinkem, pak grilované maso, plátky okurky, červenou cibuli a zase trochu salátu. Burger přiklopte, trochu zmáčkněte a můžete podávat. Pokud budete mlít maso doma, odstraňte z něj nejprve důkladně blány, nakrájejte ho na kousky a pak melte nahrubo, přibližně na 5 mm, burger se tak během přípravy nerozpadne. Na hamburger použijte maso ideálně s 20 % obsahu tuku, bude šťavnatější a hezky se spojí. Maso na hamburger tvarujte do výšky 1,5–2 cm a před opékáním udělejte doprostřed druhou stranou vařečky malý důlek – maso se nevyboulí a rovnoměrně se propeče. Ingredience
Postup
Poznámky