Nikdy nás nepřestane bavit hra se surovinami. Zvlášť se těšíme na výslednou chuť i podobu jídel, která vznikne jejich neobvyklými kombinacemi. Díky tomu jsme si nemohli nevšimnout nápadu gastro milovnice Claire Lower, který potěší nejen všechny vegany, ale také příznivce neplýtvání. Banánové slupky dokáže proměnit ve slaninu a vy to teď můžete doma zkuste také!
Claire Lower je americká novinářka, která píše o jídle. Když zrovna nesedí u počítače, ochutnává nebo připravuje nějakou novinku, aby o ní mohla svým fanouškům napsat. Sama přiznává, že přeměna banánových slupek ve slaninu je nejpodivnější věc v historii gastronomie.
Jak vlastně vznikl nápad transformace banánových slupek ve slaninu? Na začátku byla snaha využít něco, co se jinak běžně vyhazuje. Claire tedy nejprve zkusila slupky osmažit na omastku ze slaniny. S výsledkem ale nebyla spokojená. Slupka stále chutnala příliš „gumově“.
Další pokus zahrnoval použití veganských olejů. Vyzkoušela jich mnoho, ale nejvíc se Claire osvědčil olej z hroznových jader.
Na následující straně se dozvíte postup přípravy skvělé náhražky slaniny: