Hrachová kaše by se dala zařadit do kategorie staročeských jídel neboli klasik. Právě takové klasiky by čas od času neměli chybět ani na vašem stole. Kromě toho je hrachová kaše považována za kvalitní a při správné přípravě i za relativně zdravý pokrm, jež našemu tělu prospívá. Jak si připravit hrachovou kaši i u vás doma, bez toho, aniž by člověk musel navštívit restauraci?
Hrachová kaše
Výhodou přípravy pokrmu není pouze fakt, že jej dokážete připravit během 45 minut. Nejde tady ani o to, že se pokrm řadí do kategorie snadných jídel. Co to znamená? Pokud nemáte s přípravou hrachové kaše příliš mnoho zkušeností, nemusíte zoufat. Hravě tento pokrm zvládne připravit i naprostý začátečník. Výhodou ale je počet surovin. Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat vodu, masox, hrách, majoránku, pepř mletý, česnek a sůl. Ano, opravdu vám stačí jen tyto ingredience. Nyní se můžeme pustit do přípravy pokrmu.
Jako první si připravíme hrách, a to tak, že jej namočíme přes noc do vody. Ve stejné vodě necháme následující den vařit. Hrách musí změknout, poté můžeme pokračovat s přípravou pokrmu. Dále je potřeba nechat hrách rozmixovat na kaši. Přidáme další potřebné ingredience, mezi které patří sůl, pepř, majoránka, česnek a masox. Pokud budete chtít hrachovou kaši zahustit, můžete k tomu použít sýrový brambor. To už bude záviset čistě jen na vás. Hrachová kaše je sama o sobě dostatečně hustá. Blížíme se k samotnému závěru přípravy hrachové kaše.
Jak dokončit tento vynikající pokrm?
Ať už jste hrachovou kaši zahustili či nikoliv, nyní vám stačí provést poslední krok. Hotovou hrachovou kaši posypte dozlatova opečenou cibulkou. K hrachové kaši si dopřejte například čerstvé pečivo. Pochopitelně podáváme ještě s párkem. Přejeme vám dobrou chuť, vynikající pokrm máte na stole. Můžete se to něho pustit.