My jako kreativní duše, které nechtějí dokola připravovat ten stejně vypadající štrůdl, vymýšlíme stále něco nového. Máte to také tak? S úspěchem se setkal koláč z listového těsta, který je hotový raz dva. Když je víc času, děláme ho z domácího těsta, kupované těsto používáme, když je nedostatek času. A právě tento recept s vámi sdílíme.
Ingredience:
- listové těsto
- 100 g vlašských ořechů
- 80 g cukru
- hladká mouka
- 1 vejce
Postup:
- Namelte ořechy, smíchejte je s cukrem. Nechte rozpustit máslo. Když zchladne, smíchejte ho s ořechovou směsí.
- Formu vyložte pečicím papírem, na ni položte těsto, které jste si vyváleli do požadované velikosti. Naneste ořechovou směs.
- Jablka nakrájená na stroužky dejte do hrnce, trochu je opečte, pak přidejte jablečnou šťávu, lžíci medu, rozinky, které jste předtím přelili vařící vodou, povařte minutu.
- Naaranžujte jablka na koláč, zalijte šťávou, ve které se vařily.
- Vyválejte těsto, vykrájejte z něj dlouhé proužky, vyskládejte je na těsto.
- Pečte při 170 °C cca 40 minut.