Chutná rybí polévka vyžaduje nejenom správné ingredience, ale především dokonalý postup. Jedině tak docílíte toho, že vaše rybí polévka zachutná všem. Pokud plánujete udělat větší oběd, a to pro celou rodinu, s největší pravděpodobností chcete mít stoprocentní menu. To se skládá jak z předkrmu, tak z polévky a hlavního chodu.
Postup na rybí polévku
Jako první je potřeba si připravit ingredience. I ty se postarají o to, aby vaše polévka byla opravdu rybí a ne jenom pouhou náhražkou. K chutné rybí polévce si tedy připravte tyto ingredience: hlavu, kostru a odřezky z kapra. Dále je nutné mít po ruce nové koření, bobkový list, cibuli, šalotku, mrkev, celer, petržel, hladkou mouku, rohlík, máslo, pepř, sůl, muškátový oříšek a jikry. Jakmile máte ingredience poblíž sebe připraveny, můžete se pustit do přípravy rybí polévky. Pojďme se společně podívat na recept, co se týče vynikající rybí polévky.
Nyní je nutné si připravit hlavu. Odeberte ji žábry. Pokud byste tak neučinil, vaše polévka nebude k jídlu, protože získá hořkou chuť, což jistě nechcete. Poté si vezměte kastrůlek a do něho přidejte hlavu, odřezky a skelety. Kromě těchto ingrediencí přidejte ještě pepř, bobkový list, mrkev, koření, cibuli, celer a petržel. Po přidání surovin nalijte do kastrůlku vodu. Jakmile tak učiníte, osolte ji. Takto nechte vařit a vždy odstraňujte z vrchní části pěnu. Polévka tak bude chutnější. Nechte 25 minut v klidovém režimu a po uplynutí této doby polévku přeceďte.
Jak pokračovat dále?
Teď si připravte další kastrůlek, na který vložíte trochu másla. Máslo vám poslouží k tomu, abyste mohli orestovat šalotku. Nyní nakrájejte mrkev a petržel na jemné kostičky a následně přidejte do hrnce. Opět nechte orestovat a poté nezapomeňte na přidání hladké mouky. Z těchto ingrediencí uděláte klasickou jíšku. Tuto jíšku je nutné v dalším kroku zalít rybím vývarem. Důkladně promíchejte a vložte muškátové oříšky. Máte vše hotové? Přidáte jikry. Po přidání jiker necháte přibližně 7 minut povařit.
Na závěr je důležité odebrat uvařené maso. To odeberete z hlavy. Odebrané maso přidáte do hrnce a vaření zastavte. Jste totiž v cíli. Polévka je již hotová. Teď už jen stačí přidat nakrájené a křupavé rohlíčky, jež lze opéct v troubě při teplotě 140 stupňů celsia.