Vaříte si k hlavnímu chodu také polévky? Pokud ano a jste milovníkem těchto pokrmů, s největší pravděpodobností oceníte recept na vynikající slepičí polévku. Ta by čas od času neměla chybět na stole u strávníků, kteří vyhledávají polévky. Hravě si vystačíte se základními ingrediencemi. Pochopitelně je potřeba si zakoupit také celou slepici.
Vaříme slepičí polévku
Nejspíš vás nyní zajímá, co na takovou slepičí polévku budete potřebovat za ingredience? V první řadě se neobejdete bez celé slepice, jak již bylo naznačováno v předchozím odstavci. Kromě celé slepice je potřeba si dále připravit také petržel, mrkev, celer a 2 až 4 kuličky nového koření. Tím ovšem stále nemáte připravené všechny potřebné ingredience k tomu, abyste mohli začít připravovat slepičí polévku. Zajímá vás, jaké ingredience vám ještě chybí k přípravě vynikající slepičí polévky? V neposlední řadě budete muset koupit také 2 až 4 kuličky celého pepře a bobkový list.
Na závěr je nutné mít po ruce také nudle, jarní cibulku a sůl. V jaké míře sůl použijete bude záviset na vás. Jako první si připravíme slepici. Tu očistíme, mírně opláchneme a naporcujeme. Poté si vezmeme větší hrnec a napustíme ho studenou vodou. Do hrnce vložíme připravenou slepici. Je důležité vývar potáhnout na menším plameni, a to až k dobu varu. Jak poznat, že máte pokračovat s přidáváním dalších ingrediencí? Na povrchu se musí tvořit bílkovina. Tu musíte odstranit a poté lze přidávat další ingredience. Začít byste měli u nakrájené kořenové zeleniny, bobkového listu, nového koření a pepře. Sůl dle chuti vás nebo rodiny.
Jak pokračovat s přípravou slepičí polévky?
Po přidání výše uvedených ingrediencí necháme vařit. Vaření by mělo probíhat v hrnci, který je zakrytý pokličkou. Opět ponecháme na menším plameni. Po uvaření slepice, což trvá přibližně 2 hodiny vývar scedíme. Jakmile vývar scedíme, přidáme do něho mrkev a nakrájená prsa. Ty pochopitelně vezmeme ze slepice. Na závěr přidáme nudle a jarní cibulku. Následně už necháme jen mírně povařit, aby nám nudle změkly.