Vepřový řízek je pokrmem, který patří mezi tzv. klasiky. I přes to je potřeba řízek správně udělat, protože v opačném případě může být buď to suchý nebo ne příliš dobrý. Říkáte si, že se na vepřovém řízku nedá nic pokazit? Jste na omylu. Člověk by mluvil jinak, pokud by na talíř dostal suchý řízek bez chuti.
Vepřový řízek a jeho celková příprava
Jako maso můžete použít například krkovici. Jestliže nemáte doma krkovici, pak je druhou možností i samotná kýta. To už bude záležet čistě jen na vás. Maso rozdělte na 6 plátků o výšce alespoň 1 cm. Dále budete potřebovat k přípravě vepřových řízků také vejce na obalení, strouhanku na obalení, 6 lžic mléka, tuk na smažení, kterým může být olej nebo sádlo a v neposlední řadě také pepř mletý a sůl. Tyto ingredience použijete dle svého uvážení a chuti. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy pokrmu.
Obtížnost přípravy receptu je střední. Nemusíte se ale bát, že byste vepřové řízky nedokázaly připravit i jako naprostý začátečník. Jak postupovat s přípravou tohoto chutného a klasického pokrmu? Vezměte si maso, jež následně naklepete a okraje nakrojíte. Podle své chuti řízky osolíme a opepříme. Připravené řízky dále obalíme v mouce a rozšlehaném vejci, a to společně s mlékem a strouhankou. Poté necháme na středním stupni rozpálit sádlo nebo olej. Záležet bude na tom, jakou ingredienci jste zvolili.
Dokončujeme chutné vepřové řízky
Řízky položíme do sádla nebo oleje a necháme smažit z jedné strany. Jakmile jsou řízky hotové, necháme je obrátit a znovu smažeme. Tentokrát však z opačné strany. Řízky lze ještě jednou obrátit. Pomocí tohoto kroku docílíme krásného opečení a chuti. Po dokončení můžeme začít servírovat. Vynikající přílohou je bramborová kaše, která se k vepřovým řízkům náramně hodí.