Krevetová polévka patří rovněž mezi další jednoduché polévky, ačkoliv vás s největší pravděpodobností název tohoto pokrmu mohl zmást. Jak jsme již sdělili, opak je pravdou. Budete-li připravovat krevetovou polévku, nemáte se čeho obávat. Kromě toho, že je polévka jednoduchá, dokážete ji bez komplikací připravit do 50 minut. Po uplynutí této doby si tak budete moct vychutnat vynikající pokrm.
Krevetová polévka
Před přípravou krevetové polévky si sdělíme pár základních ingrediencí, bez kterých se neobejdete. Jaké suroviny je potřeba zakoupit k přípravě krevetové polévky? Na krevetovou polévku budete potřebovat 300 g krevet, 50 g másla, 1l drůbežího vývaru, 50 ml smetany, 1 ks cibule a 3 ks česneku. Dále je zapotřebí si připravit 2 ks rajčat, bazalku, petrželku, sůl a mletý pepř. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy pokrmu. Dalo by se říct, že příprava pokrmu je jednodušší než nákup potřebných surovin. Uvidíte, že postup je velice jednoduchý.
Jako první si nakrájíme cibuli, a to nadrobno. Tu následně necháme orestovat na másle. Kromě cibule necháme orestovat i česnek a krevety. Všechny tyto ingredience restujeme společně. Poté zalijeme vývarem a necháme přivést k bodu varu. Takto necháme povařit po dobu asi 20 minut. Po uplynutí 20 minut přidáme oloupaná rajčata a petrželku. Opět necháme povařit. Tentokrát ovšem jen na pouhých 5 minut. Na závěr přilijeme smetanu a dochutíme pomocí soli a pepře. Krevetová polévka je hotová a můžete začít servírovat.
Tip na závěr
K polévce si můžete dopřát pečivo. Pečivo dokáže podtrhnout chuť polévky. Kromě toho bude pokrm o to sytější a vy se tak více najíte. Krevetová polévka je vhodná i na večeři. Nemusí se nutně jednat o obědovou polévku. To už bude záležet na vaši chuti. Vzhledem k tomu, že ji dokážete připravit za pár desítek minut, hravě si ji připravíte i během večerních hodin.