Pečený vepřový bůček se dá zařadit mezi české klasiky. Pokud jej navíc budete péct na cibuli, dodáte receptu tu správnou chuť, kterou tento pokrm vyžaduje. Jestliže nevíte, jak tento recept připravit, pak se zaměřte na správně zvolené ingredience a postup přípravy. Právě správně zvolené ingredience a příprava receptu vám zajistí to, že hotový pokrm bude chutnat co nejlépe.
Pečený vepřový bůček
Každý recept je o přípravě ingrediencí, což je pochopitelné. Jako první si připravte 750 g libového vepřového bůčku, paličku česneku, 5 cibulí, špetku sušené šalvěje, sůl, drcený kmín, 3 lžíce kečupu, vývar a lžičku mleté sladké papriky. Nyní se můžeme pustit do přípravy receptu. Jako první omyjeme vepřový bůček s kůží. Dále necháme vepřový bůček osušíme a kůži nařízneme do tvaru čtverečků. Cibuli připravíme tak, že ji oloupeme a poté i nakrájíme na kolečka. Česnek je zapotřebí oloupat. Polovinu paličky necháme prolisovat. Druhou polovinu česneku nasekáme najemno.
V této fázi vezmeme kečup a promícháme jej se šalvějí. K ingrediencím přidáme také mletou sladkou papriku a prolisovaný česnek. Maso osolte podle své chuti. Posypte kmínem a do zářezů umístíme usekaný česnek. Bůček je potřeba nechat péct po dobu 30 minut, a to v troubě na 180 stupňů celsia. Bůček by se měl péct kůží dolů. Po uplynutí výše uvedené doby maso otočíme a necháme potřít směsí kečupu, šalvěje a česneku. Bůček je potřeba zasypat cibulí a podlít vývarem. Takto necháme opět péct a každou chvíli necháváme podlévat vlastní šťávou doměkka.
Blížíme se do konce přípravy tohoto receptu
Jakmile je maso měkké, je potřeba ho z trouby odebrat. Připravené jej necháme nakrájet podle počtu porcí. Necháváme servírovat s vypraženou cibulí a dušeným špenátem, a to společně s bramborovým knedlíkem. Recept můžete konzumovat i za studena. To už bude záviset na vás.