Kuřecí vývar je polévkou, která vás dokáže postavit na nohy, ať už jste měli náročný den či nikoliv. Je ale potřeba jej připravit kvalitně. V opačném případě budete mít pocit, že konzumujete obarvenou vodu s nudlemi. Pro přípravu kuřecího vývaru je potřeba si zakoupit kuřecí skelet společně s křídly. Zaměřit se pochopitelně můžete i na směs z kuřete, která je určená pro uvaření kuřecího vývaru.
Co si připravit za ingredience?
Nyní je potřeba se zaměřit na potřebné ingredience. Z prvního odstavce vám nejspíš mohlo dojít, co je potřeba si na přípravu kuřecího vývaru koupit. Potřebovat tedy budete 1 kg kuřecích dílů na polévku, viz. předchozí odstavec, dále pak polovinu celeru, 1 ks mrkve, petržel, bobkový list, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček celého pepře. V této fázi jste připravení s potřebnými ingrediencemi a můžete se pustit do vaření. I tady nejde o nijak náročný recept, budete-li se držet níže uvedených pokynů. Pojďme se na vaření společně podívat.
Vezmeme si hrnec a do něho nalijeme přibližně 2 litry studené vody. Poté si připravíme kuřecí skelet a křídla, a to tak, že je opláchneme, omyjeme a očistíme od všeho. Následně vložíme do připraveného hrnce s vodou. V další fázi si nasypeme koření do sítka, které je určeno pro tyto účely. Společně s bobkovým listem přidáme ke kuřecím dílům. Vodu necháme přivést k bodu varu. Jakmile tak učiníte, snižte teplotu a po dobu asi 2 hodin nechejte jemně probublávat. Vodu hlídejte, aby se nevypařovala. Jestliže se tak stane, dolívejte ji. Vodu dolíváme vařící.
Jak dokončit pravý kuřecí vývar?
Po uplynutí dvou hodin si očistíme zeleninu a nakrájíme. Takto necháme povařit ve vývaru do úplného změknutí. Poté vyndáme částí kuřecích dílů a necháme vychladnout. Maso je potřeba obrat. Po obrání jej ponoříme zpátky do kuřecího vývaru. Necháme dochutit soli a pepřem podle své chuti. Na závěr podáváme s pažitkou a petrželkou.