Pokud uvaříte nějaký pokrm, ideální by bylo ho celý zkonzumovat a nenechávat žádné zbytky. Když vám z něj ale přece jen něco zbude, měli byste vědět, jak potraviny správně skladovat, abyste zamezili jejich brzké zkáze. A i druhý den chcete jistě mít z jídla gastronomický zážitek! To stejné platí třeba o koření nebo o mouce. Nesprávným skladováním ztrácí na kvalitě. 22
Co se žloutkem nebo bílkem
Do zbylé části vajíčka nalijte trochu studené vody a uložte do ledničky.
Jak uchovat do druhého dne vařené brambory
Pokud brambory uvaříte klasicky s kmínem, už druhý den ztratí vláčnost i svoji barvu. Uchovávat do druhého dne byste je měli pouze vařené ve slupce.
Mouka
Skladujte ji nejlépe v plátěných sáčcích, které dobře zavážete. Do podobných obalů také přesypte rýži, luštěniny a krupici. Uchovávejte v temnu a suchu.
Sůl
Soli nejlépe svědčí uskladnění v kamenném hrnci.
Strouhanka
Dobře vyschlou strouhanku uložte do papírových nebo plátěných sáčků.
Koření
Poté, co koupíte koření v papírových sáčcích, přesypte ho do dobře uzavíratelných nádob, aby z něj nevyprchalo aroma.