Připravit vynikající polévku, to není jen tak. Stačí změnit několik málo postupů při přípravě receptu, na který jste zvyklí a uvidíte, že to bude stát za to. Odměnou vám budou nejen prázdé talíře, ale také hrnec, ve kterém nezbyde ani kapka polévky.
Dejte zelenině co proto. Například cibule, česnek, celer a mrkev restujte tak dlouho, dokud nezměknou, aby uvolnily chuť před tím, než se posunete k dalšímu kroku.
Zvažte dobu vaření každé ingredience. Zelená listová zelenina potřebuje daleko méně času k uvaření než sušená čočka nebo tvrdší zelenina, jako je třeba mrkev. Proto přidávejte zeleninu podle doby vaření tak, aby byla nakonec hotová současně.
Dělejte si zásoby vývaru. Při přípravě řídkých polévek je nejdůležitější složkou vývar. Domácí vývar je vždycky tou nejlepší volbou, ale pokud na jeho přípravu nemáte čas, můžete si vybrat nějaký kvalitní kupovaný bujón.
Smetana a vejce jsou nejlepším zahušťovadlem polévek. Měly by se ale přidávat až ke konci, aby se nevařily a nedošlo tak k tomu, aby se srazily. Polévky jsou jedním z jídel, které se nejvíce zamrazují a můžou vydržet v mrazáku až dva měsíce. Proto připravujte vždycky větší množství polévky, abyste měli tento výživný pokrm k dispozici kdykoliv, když jej budete potřebovat.
Zdroj: www.lifestylefood.com.au