Máme pro vás záludnou otázku: jste spokojeni s vaším jídelníčkem v roce 2019? Pokud ne, plánujete nějakou změnu? 🙂 Ať tak či tak, inspirujte se gastronomickými trendy, které odborníci předpovídají na rok 2020.
Rok 2019 byl bohatý na zeleninová jídla, frčely různé zeleninové kreace, farmáři přišli s méně známými druhy a v supermarketech jste mohli koupit například kopřivy nebo medvědí česnek. Začali jsme se vracet k tomu, co znaly už naše babičky a my jsme tak trochu pozapomněli. A zelenina bude kralovat i letos. V trendu je stále rostlinná strava a nejrůznější rostlinné náhražky, například mléka rostlinného původu, rostlinné sýry nebo vegetariánské burgery. Všeobecně se víc zajímáme o to, co jíme, což je důležité.
Kterou zeleninu si vybrat? Sáhněte po té nejběžnější
Čekali jste nějaký nový druh zeleniny? Třeba rajče hrající nejrůznějšími barvami? Musíme vás zklamat. Frčí úplně nejobyčejnější zelenina. Kapusta, růžičková kapusta nebo zelí budou na talířích letos hodně vidět.
Stále mají slovo exotické druhy ovoce, například karambola obecná. Hvězdy snad nevyjdou z módy nikdy. 🙂
Kolagen jako doplněk stravy je stále oblíbenější
Už jste objevili příznivé působení kolagenu na vaši pleť? Po zařazení do jídelníčku se vám zlepší a bude zářit. Kolagen se prodává v podobě sypkého prášku. Přidávat ho můžete třeba do kávy nebo smoothie.
Květákové noky nebo těsto na pizzu
Vzít staré známé recepty a připravit je zdravěji, to je trend dnešní doby. Květák si díky tomu získává stále větší oblibu, má jemnou chuť a jeho použití je univerzální.