Podzimní období vám už místy může připomínat zimu. Není se čemu divit, zvlášť ve chvíli, kdy jsou venku nízké teploty a prší. V takovém případě přemýšlíte pouze nad tím, co byste ve své domácnosti mohli udělat. Do této aktivity spadá bezpochyby i teplá večeře. Víte, jaké večeře jsou vhodné pro podzimní večery? Musí jít o večeře, na kterých si pochutná celá rodina.
Co připravit na večeři v takto chladných dnech?
Prvním chutným pokrmem je kuře s chutnou smetanovou omáčkou, do které přidáte mimo jiné i hořčici. Na tento pokrm si připravte 75 g švestek, 2 až 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce brandy, 1 ks řapíkatého celeru, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého vína, 4 ks kuřete, 30 g másla a 6 ks šalotky. Dále nezapomeňte na 2 lžíce hořčice, bobkový list, rozmarýn, 150 ml smetany na šlehání, sůl, pepř a 500 ml kuřecího vývaru. Jakmile máte ingredience připravené, můžete se pustit do přípravy kuřete se smetanovou omáčkou.
Švestky je nutné prvně zalít brandy. Tento krok udělejte rozhodně mezi prvními, aby švestky mohly bez větších problému plně nasáknout. Poté připravte pánev, na které si rozehřejete olej. Po uplynutí potřebného času na pánev vložíme kuřata. Necháme osmažit po dobu asi 8 až 12 minut. V momentě, kdy má kuře příjemně zlatou barvu, odebereme jej a přemístíme na talíř. Následně přidáme na stejnou pánev šalotky, nakrájený celer a máslo. Opět necháme přibližně 8 až 12 minut restovat. Máte hotovo? Přidáme mouku a odpočítáme asi 45 vteřin.
Po 45 vteřinách přidáte víno
Po uplynutí 45 vteřin přilijete víno společně s vývarem. Následně stačí pár minut nechat vařit. Pochopitelně vše důkladně promíchejte. Do omáčky je nutné přidat hořčici, smetanu, sůl, pepř, rozmarýn a bobkový list. Omáčka se dělá z kuřete. To po přidání všech surovin vrátíte opět do stejného hrnce. V tomto stavu nechte ještě podusit po dobu 15 až 25 minut.