Rohlíky a sladké pečivo se donedávna z obchodů odnášely v igelitových sáčcích. Věděli jste, že igelit je vhodný pouze k přenesení pečiva a doma byste z něj pečivo měli vyndat? Proč? Dozvíte se v následujícím článku.
Největší neřestí je vložit do igelitového sáčku ještě teplé pečivo. Domů ho totiž přinesete zapařené a promočené. Garantujeme vám, že na takovém pečivu si nepochutnáte. Další alternativou je papírový sáček. V něm ale pečivo zase rychle oschne. Tak co s tím?
Často vymýšlíme novinky a vychytávky, které budou vycházet z moderní doby, ale ještě častěji se vracíme zpět k radám a zkušenostem našich babiček. Ty věděly, že nejlepší způsob uchování pečiva čerstvého je zabalení do látky (třeba utěrky) a vložení do chlebníku. Jinými slovy pečivo potřebuje temno, sucho a nedostatek přísunu vzduchu.
Proč nedoporučujeme uchovávat pečivo v igelitu se dozvíte na následující straně