Co odlišuje milovníka sladkého od opravdového požitkáře? Je to eso v rukávu, které vám pomůže vytvořit dokonalý požitek ze zcela obyčejných věcí, jako je kopeček zmrzliny nebo ledová káva, a uspokojí vás v okamžiku, kdy přijde chuť na nevšední požitek. Sáhněte po Baileys Original Irish Cream, který pozvedne jakýkoli dezert na vyšší úroveň a osvěží i všední večery ve své čisté podobě na kostkách ledu.
Likér Baileys nabízí spoustu možností pro využití v kuchyni. V létě se stává ideálním parťákem pro vytvoření lahodných zmrzlinových pohárů i speciální ledové kávy, ze které se rázem stane výjimečný dezert, který nepřestane bavit ani po zbytek roku.
Ledová káva s bílou čokoládou
Ingredience:
200 ml Baileys Original
100 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
50 ml mléka
300 ml tučné smetany, lehce vyšlehané
500 ml silné kávy, vychlazené
Pokrájené pekanové ořechy, kousky bílé čokolády, karamelový toping
Postup:
Rozpusťte čokoládu v teplém mléce a rozmíchejte dohladka. Po vychladnutí vmíchejte 2 polévkové lžíce našlehané smetany. Nalijte čokoládovou směs do misky se zbývající smetanou a opatrně vmíchávejte, dokud nebude pěna hladká. 4 lžíce čokoládové pěny vložte do uzavíratelné sklenice, přidejte Baileys a protřepejte, dokud se směs nepropojí. Zbylou pěnu vložte na chvíli do lednice. Do 4 sklenic dejte několik kostek ledu. Rozdělte směs s Baileys do sklenic. Zalijte kávou, navrstvěte pěnu, posypejte pekanovými ořechy a kousky čokolády. Přelijte karamelovým topingem a ihned podávejte.
Další recept najdete na následující straně: