Kempováním na chvíli opustíte vaši komfortní zónu. Většinou nemáte po ruce žádné výdobytky civilizace, které by vám usnadnily život, a tak se pro jednou musíte snažit sami. Užíváte s přáteli chvíle, na které budete vzpomínat dlouho. Třeba když prší, vy hledáte mikrodírku, kterou vám zatéká do stanu a překvapivě nejmenší člen výpravy přijde na to, jak ji opravit. A k těmto zážitkům patří i dobré jídlo. Vezměte s sebou na výlet následující ingredience a vychutnejte si jídlo v přírodě!
- Polévka z konzervované zeleniny
Ingredience:
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka červených fazolí v rajčatové omáčce
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 200 g strouhaného sýru
- sůl
- pepř
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience kromě sýru.
- Nechte přivést do varu a poté vařte na mírném plameni ještě 15 minut.
- Rozdělte do ešusů a posypte sýrem.
3. Bramborová polévka
Ingredience:
- 200 g nakrájené slaniny
- 1 cibule nakrájená na kousky (pokud polévku vaříte druhý den, můžete si ji nakrájet doma)
- 10 brambor
- 1 nakrájená mrkev
- ¾ litru vývaru
- 3 lžíce másla
- 4 lžic nakrájené petrželky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Na sucho osmahněte slaninu a potom ji vyjměte z hrnce.
- Cibulku nechte zezlátnout na tuku ze slaniny.
- Zalijte vývarem, přidejte nakrájené brambory a vařte cca 15 minut.
- Přidejte mrkev a povařte ještě 4 minuty, nakonec nechte v polévce rozpustit máslo.
- Ochuťte polévku worchestrovou omáčkou, osolte, opepřete.
- Polévku servírujte s osmahnutou slaninou.