Losos s bylinkovou krustou nemusí být nijak náročný na přípravu, jestliže máte alespoň základy z kuchyně. Poté vám už stačí připravit recept podle relativně jednoduchého receptu, a to včetně potřebných ingrediencí. Losos s bylinkovou krustou si můžete dopřát nejenom k obědu, ale také k večeři.
Jak na lososa s bylinkovou krustou
Připravte si chutného lososa s bylinkovou krustou do 45 minut. Recept není nijak náročný, a tak jej zvládne i člověk s minimálním množstvím zkušeností. Stačí se zaměřit na jednotlivé kroky a ty poté splnit, včetně ingrediencí. Jaké ingredience si připravit? Během přípravy lososa s bylinkovou krustou se neobejdete bez 800 g lososa s kůží, olivového oleje, 5 plátku toastového chleba, citronovou kůru, 2 lžíce másla, sůl, pepř a hrst petrželky. Po přípravě ingredience se můžete pustit do druhé částí. Tou už je samotná příprava pokrmu.
Jako první si připravíme lososa. Vezměte jej a následně položte na pracovní desku. Poté losos nakrájejte na 4 až 6 porcí. Záležet bude na tom, jak velký je vámi zakoupený 800 g plátek. Nakrájené plátky umístěte na plech, který vyložíte pečicím papírem. Jednotlivé plátky ryby můžete potřít olejem, osolit a opepřit. Dále si připravte mixér. Do něho umístěte chléb a lístky petrželky. Pomocí mixéru rozmixujte na drobky. Po dokončení procesu přesypte drobky do mísy. Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a změklé máslo. Svými prsty vypracujeme drobenku.
Jak pokrm dokončit?
Hotovou drobenku rozdělíme tak, aby vám vyšla na každý jednotlivý plátek lososa. Drobenku umístíme na plátky. Nemusíte mít strach přitlačit. Drobenka by měla na rybě bez větších problémů držet. Poté vložíme plech s připraveným pokrmem do trouby, která je už předehřátá, a to na 180 stupňů celsia. Takto necháme péct po dobu přibližně 20 minut. Drobenka musí bezesporu zezlátnout. Ryba ovšem musí zůstat lehounce růžová.