Buřtguláš neboli také bramborový guláš je jedním z oblíbených pokrmů, který si lidé připravují doma. Kromě toho na něho velice rádi chodí do hospody. Buřtguláš se dá připravit velice rychle. Za pár minut tak dokážete mít na stole velmi chutný pokrm, který by měl být základem každého strávníka i kuchaře. Jak si takový buřtguláš připravit, pokud doposud neznáte recept?
Připravujeme si buřtguláš
Jako první se podíváme na ingredience. K přípravě buřtguláše budete potřebovat přibližně 500 g uzeniny. Pod uzeninou si můžete představit například buřty nebo párky. Dále 6 větších brambor, 2 cibule, olej, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, sladkou mletou papriku, pálivou mletou papriku, majoránku, 250 ml smetany na vaření a hladkou mouku. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do receptu. V první řadě si nakrájíme uzeninu, kterou jsme si vybrali na menší kostky. Jakmile proces dokončíme, oloupeme si brambory. Ty následně umyjeme a nakrájíme. Rovněž na menší kostky.
Cibuli je potřeba oloupat a poté i nakrájet nadrobno. Připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme trochu oleje a na něm necháme zpěnit cibuli. Dále přidáme uzeninu a takto necháme osolit a opepřit. Uzeninu necháme opéct. V opačném případě by v guláši byla rozvařená. Nyní necháme vařit vodu v konvici. Do toho ještě necháme rozetřít česnek se solí. Je již uzenina opečená? Nechte ji zasypat jak sladkou, tak pálivou paprikou. Tím získá guláš svou barvu. Teď je potřeba guláš promíchat a přidat vařící vodu. Paprika nesmí zhořknout.
Jak dokončit buřtguláš?
V neposlední řadě přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek. Můžeme nechat zasypat trochou majoránky. V této fázi necháme guláš po dobu asi 15 minut vařit. Brambory musí změknout. Vezměte si hrnek a v něm nechejte rozšlehat hladkou mouku. Rozšlehanou hladkou mouku přiléváme do guláše. Tím jej zahustíme. Po přidání hladké mouky přidáme ještě smetanu a necháme provařit. Guláš je hotový a může se servírovat.