Jahody patří mezi oblíbené ovoce. Není se tedy čemu divit, že si lidé z tohoto druhu ovoce připravuje i různé delikatesy, včetně dortu. Pokud i vy máte zájem o to, připravit si jednoduchý jahodový dort, pak vám přinášíme recept, jež není vůbec složitý, a tak jej hravě zvládne úplně každý. Jak si připravit jednoduchý jahodový dort svépomocí?
Připravte si jahodový dort
Každý recept by měl začít surovinami. Na korpus budete potřebovat 35 g kakaa, 5 vajec, 4 až 5 lžíc oleje, sůl, 175 g cukru krupice a 135 g hladké mouky. Jakmile máte připravené suroviny na korpus, je potřeba se zaměřit také na náplň. Na tu je zapotřebí koupit 250 g mascarpone, zakysanou smetanu, 5 lžic cukru moučka, vanilkový cukr, 2 ztužovače šlehačky, velký bílý jogurt a jahody. Jahody by měly být čerstvé. Tím pozvednete celkovou chuť dortu. Po nákupu surovin na korpus a náplň se můžete pustit do přípravy jahodového dortu.
V první řadě si vytvoříme sníh pomocí bílků, soli a cukru. Tyto ingredience je nutné vyšlehat. Díky tomuto procesu nám vznikne sníh. Dále musíte vyšlehat žloutky a olej. Po vyšlehání přidáme mouku, která musí být smícháná s kakaem. Vezměte si dortovou formu a naplňte ji těstem. Před naplněním vložte do dortové formy pečící papír. Takto nechte péct po dobu 40 minut, a to přibližně na 150 stupňů celsia. Po vyndání korpusu jej nechte vychladnout. Jakmile korpus vychladne, prořízněte ho. V třetí fázi umícháme jogurt, zakysanou smetanu a mascarpone. Po umíchání do hladka přidáme cukr a ztužovač šlehačky. Poté ještě jednou promícháme.
Dokončujeme jednoduchý jahodový dort
Do krému přidáme také nakrájené jahody. Trochu krému si ale odložte bez přidaných jahod. Tímto krémem společně s nakrájenými jahodami potřeme spodní díl dortu. Po potření vložíme na spodní část dortu vrchní. Na závěr potřeme celý dort zbylým krémem bez jahod. Jahodový dort je hotový a vy tak můžete servírovat.