Omáčky jsou u některých amatérských kuchařů považovány za jedno z nejtěžších jídel. Pokud si chcete připravit omáčku, jen si na ní netroufáte, můžete zůstat klidní. Pomocí jednoduchého receptu, který vám představíme si dokážete svépomocí připravit houbovou omáčku, která bude chutnat celé vaší rodině.
Příprava houbové omáčky
Nyní je důležité si připravit potřebné suroviny. Na houbovou omáčku budete potřebovat 125 g čerstvých hub, sůl, cibuli, 3 až 4 lžíce hladké mouky, 3 až 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, 15 g sušených hub a 750 ml vepřového vývaru. V seznamu tedy nenaleznete žádné suroviny, které byste v supermarketech nezakoupili. Jakmile máte nákup surovin dokončen, můžete se posunout k samotné přípravě houbové omáčky. Vezměte si nůž a cibuli. Cibuli je potřeba nakrájet a poté osmahnout dozlatova. Ideálně na tuku. Jedině tak docílíte stoprocentního výsledku.
Poté je nutné cibuli zasmahnout moukou a zalít připraveným vepřovým vývarem. Po dokončení této fáze vše rozšleháme. V další fázi přidáme sůl a pepř podle své chuti. Sůl i pepř se dá konec konců přidat i později. Ne každý má rád přesolená jídla. Po osolení a opepření vaříme omáčku přibližně 25 až 30 minut. Na tuku ještě osmahneme nakrájené houby, které je potřeba opláchnout. Po uplynutí 30 minut přecedíme omáčku k houbám. Na závěr vše znovu promícháme. Houbová omáčka je hotová.

Ideální přílohou jsou houskové knedlíky
K houbové omáčce si můžete dopřát přílohu podle své chuti. Samozřejmě tou nejideálnější přílohou jsou houskové knedlíky. Jestliže jste houbovou omáčku nikdy nepřipravovali, rozhodně se nemáte čeho bát. V předchozích odstavcích si můžete všimnout, že recept není nijak náročný, takže jej zvládnete i vy. Uvidíte, že houbová omáčka zachutná celé vaší rodině. Poté si houbovou omáčku budete doma připravovat častěji.