Vepřové trhané maso má něco do sebe. Ve spojení s čerstvě upečenou bagel a ostatními ingrediencemi, které vám s ním doporučujeme kombinovat, tvoří opravdu jedinečnou pochoutku. Dopřejte si tuto luxusní večeři nebo oběd, jako přílohu podávejte salát nebo americké brambory.
Ingredience
- 250 g vepřové krkovice
- 2 bagely
- 1 velké rajče
- 1/4 ledového salátu
- 1 červená cibule
- 2 vejce
- mletá paprika
- med
- hořčice
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Připravte si bagely podle následujícího návodu.
2. Maso potřete marinádou – smíchejte papriku, med, hořčici, sůl, pepř, olivový olej a dejte marinovat do zakryté mísy do lednice do druhého dne.
3. Dejte do pekáče, podlijte vodou a pečte do změknutí při 140 °C, trvá to asi 2 hodiny.
4. Vidličkou nebo rukou maso „natrhejte“.
5. Připravte dvě „volská oka“.
6. Bagel dejte do toasteru, spodní část jemně pomažte hořčicí, na ni dejte listy salátu, kolečko rajčete, trhané maso, volské oko a přiklopte horní částí bagel housky.