Přemýšlíte, jaké jídlo uvařit ze zásob, které jste si nakoupili, abyste omezili návštěvy supermarketů s velkou koncentrací lidí? Na imnam.cz najdete rady a tipy na jídla, na kterých si pochutnáte i době krize. Berte to jako příležitost spotřebovat zásoby ze špajzu, ke kterým jste se zatím nedostali. A inspirujte se také našimi babičkami, které podávali maso jen o víkendu. Náš organismus nepotřebuje přijímat maso každý den. Hlavně si udržujte optimismus a doma se třeba pusťte do uklízení, nám osobně to vždy zvedne náladu. A při tom sledujte Mňam TV. 🙂
Tip: Do omáčky použijte zeleninu, kterou máte aktuálně doma.
Ingredience:
200 ml passaty (pasírovaných rajčat nebo můžete použít rajčata v plechovce)
60 g mrkve
1 menší cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce vody
3 lžičky krémového sýru
bazalka (pokud nemáte čerstvou, tak jako koření)
sýr strouhaný
olivový olej
sůl
pepř
Postup najdete na následující straně: