Klasickou bramboračku znají všichni. Tak proč ji trochu neobměnit? Přidejte do ní trochu kopru, zakysané smetany a hned máte polévku, která je jako dělaná na podzimní období. Zasytí a zahřeje. A když ještě v lese najdete nějaké houby, bude polévka o to lepší.
Ingredience
- 500 g brambor
- 400 g žampionů nebo čerstvých hub
- 1 lžíce mouky
- 250 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- slanina
- 1 svazek kopru
- jarní cibulka
- 1 bobkový list
- nové koření
- kmín
- sůl
- pepř
Postup
1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Očistěte houby a nakrájejte je na plátky.
2. Do 1, 5 litru osolené vody vložte brambory, houby a koření a povařte, dokud brambory nezměknou.
3. Vyjměte koření, zahustěte polévku mlékem smíchaným s moukou a zakysanou smetanou.
4. Do polévky najemno nakrájejte kopr, dosolte a opepřete. Navrch ozdobte jarní cibulkou a osmahnutou slaninou.