Je plné barev a chutí. Hotové ho máte malou chvíli. Španělské kuře doplněné rýží je tím správným výběrem na večerní rodinné setkání u kuchyňského stolu.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- ½ cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 stroužky česneku
- 3 sáčky předvařené rýže
- 0,5 l kuřecího vývaru
- 200 g mraženého hrášku
- větší balení rajského protlaku
- snítka koriandru
- sůl
- pepř
Postup
1. Rozkrájejte cibuli na kostičky a osmahněte ji.
2. Nakrájejte kuřecí maso na kousky a přidejte ho k osmahnuté cibuli. Poté, co zhnědne, ho zalijte kuřecím vývarem, přidejte nakrájené papriky, nalisovaný česnek, vsypte rýži, zamíchejte a přikryté pokličkou vařte cca 20 minut, dokud rýže nezměkne.
3. Na závěr přimíchejte rajský protlak, vhoďte mražený hrášek, dochuťte solí a pepřem, nakrájeným koriandrem a za stálého míchání nechte protlak prohřát.
4. Ihned podávejte.