Tuto obilninu s vysokým obsahem vlákniny znali už staří Inkové. V kuchyni ji můžete použít jako samostatnou přílohu nebo rozemletou k přípravě kaší, omáček nebo polévek. My dnes quinou použijeme jako hlavní základ receptu.
Ingredience
- 1 konzerva cizrny
- 1 balení quinoy
- 50 g oliv
- 2 velká rajčata
- 300 ml kuřecícho vývaru
- 200 g špenátu
- 1 malá šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička chilli
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky kopru
- sůl
- pepř
Postup
1. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, na něm nechte rozvonět česnek, nakrájenou šalotku a chilli koření. Přidejte tymián, kopr a nechte je rozehřát půl minuty.
2. Přidejte quinou, olivy, rajčata a míchejte asi půl minuty. Zalijte vývarem a nechte vařit asi 25 minut. Případně podlijte vodou nebo dalším vývarem.
3. Vhoďte špenát nasekaný na kousky a cizrnu a nechte chvíli prohřát.
4. Osolte, opepřete a hned podávejte.