Udělejte jednou změnu a připravte ovoce trochu jinak, než jste zvyklí. Když ho dáte zapéci, ovoce ještě víc zesládne a bude se vám neodolatelně rozplývat na jazyku. Pro pečení použijte hodně zralé ovoce. Pokud budete zpracovávat tvrdší ovoce, bude kyselejší a od jídla neočekávejte takový zázrak.
Které ovoce zapéci
K zapečení jsou velmi vhodná jablka, hrušky, broskve, meruňky, švestky. Pokrm můžete podávat jako oběd, místo odpoledního dezertu nebo jako zpestření párty s přáteli.
TIP: Z jablek jsou na pečení vhodné například Granny Smith.
Připravte si náplň
Pečené ovoce nejlépe chutná, pokud ho zkombinujete s ingrediencemi, které dají vyniknout jeho specifické chuti. Máme pro vás několik tipů, čím můžete ovoce naplnit.
- smíchejte müsli se smetanou a dochuťte ho medem
- sušenky rozdrťte a smíchejte je s posekanými oříšky a mandlemi
- na malé kostičky nakrájejte jiné ovoce, například hrušky a pokapte ho karamelem
- použijte směs sušeného ovoce
- smíchejte javorový sirup se sušenkami
Pečeme
Ovoce podélně rozkrojte, naplňte ho náplní, rozmístěte na pečicí papír a pečte necelou hodinu na 150 °C.