Pokud cibule zatím nepatří mezi vaše oblíbená jídla, po ochutnání tohoto slaného koláče od cukráře Josefa se to jistě změní! Neváhejte a vyzkoušejte! Doporučujeme jako oběd nebo večeři do chladných podzimních dnů! Víc o pořadu Čas na TE.BE., ve kterém byl recept odvysílán, se dozvíte na imnam.cz.
Ingredience:
Na těsto:
125 g hladké mouky
125 g celozrnné mouky
120 g studeného másla
1 celé vejce
2 g soli
Náplň:
300 g oloupané cibule
300 g pórku
150 g cheddaru
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
3 g soli
2 g pepře
čerstvý tymián
Na dokončení:
50 g olivového oleje
POSTUP:
- Na těsto smíchejte v míse hladkou a také celozrnnou mouku, přidejte sůl a kousky studeného másla a vypracujte drobenku. Do té přidejte celé vajíčko a rychle vypracujte pevné těsto. To ihned rozválejte na obdélník 25 x 30 cm a opatrně přeneste na plech s pečicím papírem
- Cibuli a pórek nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nahrubo strouhaný cheddar, vajíčka,a také smetanu. Ochuťte solí a pepřem a několika snítky čerstvého tymiánu. Směs velmi dobře zamíchejte a poté nalijte doprostřed rozváleného plátu. Rozetřete směrem ke krajům a poté pomocí papíru, na kterém tento koláč máte, ohněte všechny čtyři strany těsta směrem dovnitř tak, aby náplň při pečení nevytékala.
- Koláč pokapejte olivovým olejem a poté upečte při 180° C 35 až 40 minut dozlatova.