Díky těmto tyčinkám budete mít doslova „nebe v puse“. Připravte si je o víkendu a rozjasněte den sami sobě i vašim blízkým.
Tyčinky:
- 75 g bílků
- 210 g cukru krupice
- 110 g vlašských ořechů mletých
- 5 g citronové kůry
- 3 g soli
Krém:
- 150 g vody
- 220 g mražených jahod nebo pyré
- 30 g citronové šťávy
- 150 g cukru krupice
- 50 g vanilkového pudinku
- 200 g másla
Poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 40 g kokosového oleje
- 100 g sekaných vlašských ořechů
Postup:
- Do mixéru (můžete použít ponorný) nalijte ingredience na tyčinky. Nejdřív tam vlijte tekuté ingredience, navrch sypké. Rozmixujte do hladka.
- Hmotu nechte odpočinout 15 minut v lednici.
- Připravte krém: Do hrnce dejte všechny ingredience na krém kromě másla. Přiveďte k varu. Přikryjte fólií. Tím zabráníte tvorbě škraloupu a nechte vychladnout.
- Na plech dejte pečicí papír. K cukrářskému sáčku připojte kruhovou trubičku cca 8 mm v průměru. Na pečicí papír stříkejte 7 cm dlouhé tyčinky. V pokojové teplotě je nechte zaschnout cca 20 minut. Hmota se nesmí lepit na prsty. Upečte při 150 °C 15 – 20 minut.
- Jahodový pudink musí mít teplotu kolem 22 °C, stejnou teplotu musí mít utřené máslo. Máslo zašlehejte do pudinku elektrickým šlehačem.
- K jinému sáčku připojte tvarovanou trubičku se širším průměrem, dejte do ní pudink a zdobte tyčinky. Ozdobené vložte na 15 minut do mrazáku.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Vyndejte z mrazáku tyčinky a namáčejte je do vlažné polevy. Posypte nasekanými ořechy. Nechte oschnout na mřížce, pod kterou jste dali pečicí papír.
