Postup přípravy:
Sněhová hmota:
- 100 g bílků
- 200 g cukru krupice
- 100 g cukru moučka
- 100 g vlašských ořechů
- 1/4 lžičky skořice
- 2 g soli
Náplň:
- 250 g smetany ke šlehání
- 70 g cukru krupice
- 100 g čokolády hořké, 70%
- 50 g kakaa
- 75 g máslo
Poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 40 g kokosového oleje
POSTUP:
- Bílky, cukr krupici a sůl zahřejte ve vodní lázni do horka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn.
- Vyjměte z lázně a mixérem vyšlehejte dotuha. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamíchejte směs ořechů, skořice a cukr moučka.
- Hmotou naplňte sáček s řezanou zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem stříkejte malé rohlíčky.
- Pečte asi dvě hodiny při 90 °C. Necháme vychladnout v troubě. Na náplň za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1-2 minuty. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc “uzrát” v lednici. Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyšleháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout. Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem. Můžeme přestříkat bílou čokoládou pomocí papírového sáčku.