Vyzkoušejte ravioly na sladko podle Josefova receptu z pořadu Čas na TE.BE. Takové ravioly v Itálii ještě nejedli! 🙂
Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 250 g másla
- 30 g bílého vína
- 30 g žloutků
- 2 g mletého kardamomu
- 2 g soli
Meruňková nádivka:
- 250 g sušených meruněk
- 50 g meruňkové pálenky
- 250 g vody
- několik pestíků šafránu
- 1 kousek celé skořice
- 1kůra i šťáva z pomeranče
POSTUP:
- Máslo s moukou, solí a kardamomem smíchejte, dokud nevytvoří drobenku, přidejte žloutky rozmíchané s vínem a vypracujte těsto. Nechte v chladu hodinu odpočinout. Na náplň přiveďte všechny ingredience v malém hrnci k varu a na velmi mírném ohni vařte asi 10 min. Nechte zcela vychladnout, vyjměte skořici a poté na masovém mlýnku najemno umelte. Můžete použít i tyčový mixér.
- Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném vále na tloušťku 2 mm. Vypíchejte kolečka o průměru asi 5 cm, do středu každého dejte lžičku náplně a přehněte. Strany k sobě dobře přimáčkněte vidličkou. Pečte na papírem vyloženém plechu ve vyhřáté troubě při 170° C. Barva by měla zůstat velmi světlá.
- Hotové můžete obalit v moučkovém cukru a skladujte v krabici na suchém místě.