Vyzkoušejte osvědčenou dobrotu podle tety cukráře Josefa! My jsme měsíčky ochutnali a doporučujeme je připravovat nejen na Vánoce. To by totiž byla škoda, čekat na ně celý rok!
Ingredience:
- 120 g másla
- 120 g cukru krupice
- 50 g hořké čokolády
- 20 g kakaa
- 110 g hladké mouky (4 ks vajíček M)
- 200 g vajec
- 10 g logru z uvařené kávy
- 4 g skořice
- 4 g prášku do pečiva
- 2 g soli
Poleva:
- 150 g cukru moučka
- 30 g citronové šťávy
- 10 g oleje
Postup:
- Utřete máslo pokojové teploty s cukrem. Potom přidejte rozpuštěnou čokoládu a smíchejte. Dále přisypte logr, skořici, prášek do pečiva, mouku, polovinu vajíček a trochu smíchejte. Potom přidejte druhou polovinu vajec a domíchejte do hladka.
- Nalijte trochu olivového oleje do menšího pekáčku, na něj krásně přichytíte pečicí papír. Těsto do něj rovnoměrně rozetřete.
- Pečte 20 minut na 180 °C.
- Na polevu smíchejte všechny ingredience. Poleva má být polotekutá. Můžete přidat květy vřesu.
- Korpus nechte úplně vychladit.
- Polevu nalijte doprostřed korpusu a rovnoměrně ji rozetřete.
- Vysokým ostrým kulatým vykrajovátkem vykrajujte měsíčky. Začněte tím, že u kraje vykrojíte jeden měsíček a potom na něj navážete a vykrojíte další. Dejte na dřevěné prkénko. Nedávejte do lednice, protože cukr by absorboval vzdušnou vlhkost, roztekla by se a vstřebala by se do korpusu. Měsíčky jsou určené k rychlé spotřebě.