Ideální dezert na zahřátí v podzimním počasí jsou skořicové šneky. Když sáhnete po těch od cukráře Josefa, úspěch je zaručen!
Těsto:
- 600 g hladká mouka
- 100 g cukr krupice
- 300 g mléko
- 40 g rum
- 70 g máslo
- 30 g droždí
- 2 vejce
- 5 g soli
Na náplň:
- 100 g másla
- 100 g cukru krupice
- 10 g skořice
Poleva:
- 20 g rumu
- 100 g cukru moučka
Na dohotovení:
- Sušená růže
POSTUP:
- Do mísy dejte mouku, přidejte cukr a sůl, máslo, vajíčka, rum, rozdrobené droždí a vlažné mléko a vypracujte hladké, nelepivé těsto.
- Těsto nechte přikryté pod utěrkou kynout asi 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté těsto na pomoučněném vále rozválejte na obdélník velikosti asi 50 krát 20 cm.
- Na těsto rozetřete skořicové máslo. Těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájejte na 18 stejných kousků. Ty vkládejte řeznou stranou nahoru do pekáčku, o velikosti asi 20krát 40 cm, který jste vytřeli olejem a vyložili papírem.
- Nechte přikryté v pokojové teplotě dobře nakynout.
- Vykynuté šneky pečte v rozehřáté troubě, při 170°C asi 25 až 30 min. Na polevu si smíchejte rum a cukr dohladka. Právě vytažené šneky touto polevou pomocí mašlovačky dobře potřete.