Připravte si naši národní dobrotu podle receptu cukráře Josefa z pořadu Čas na TE.BE. Premiéry sledujte na Mňam TV každé pondělí, středu v pátek v 10:00 a reprízy ve stejných dnech v 18:00.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 175g másla
- 70 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 1 g soli
- 10 g rumu
- 200 g jahodového/ malinového džemu
- Čokoláda: 150 g hořké čokolády, 30 g kokosového oleje
POSTUP:
- Změklé máslo dobře vyšlehejte s cukrem, solí, žloutky, rumem. Krátce vmíchejte mouku a ihned stříkejte banánky na pečicím papírem vyložený plech.
- Nalámanou čokoládu nechte rozpustit s kokosovým olejem nad vodní lázní.
- Banánky pečte dozlatova ve vyhřáté troubě při 170 °C. Po vychladnutí slepujte džemem a namáčejte v čokoládě.