Oslňte na párty, třeba té silvestrovské, s těmito slanými tyčinkami podle receptu od cukráře Josef. Doporučujeme párovat s bílým vínem.
Ingredience:
- 200 g másla
- 200 g hladké mouky
- 200 g eidamu
- 2 g soli
- 1 g oregana
Náplň:
- 120 g rajského protlaku
- 100 g černých oliv
- 75 g sušených rajčat
Na dokončení:
- 50 g slunečnicových semínek
- 30 g lněných semínek
Postup:
- Sýr nastrouhejte nahrubo a smíchejte s ostatními ingrediencemi na těsto. Všechny ingredience musí být pokojové teploty.
- Těsto přikryjte alobalem a dejte do chladu odpočinout.
- Nakrájejte sušená rajčata a olivy na drobné kousky, přidejte rajčatový protlak.
- Těsto vyndejte z lednice, rychle promněte a vyválejte na lehce pomoučněném válu na 3-4 mm.
- Na jednu polovinu těsta rozetřete náplň. Opatrně přiklopte, lehce přitlačte, potřete vodou. Z těsta nakrájejte širší tyčinky a dejte je na pečicí papír na plech do trouby. Pečte na 220 °C 15 – 20 minut dozlatova.
