POSTUP:
Těsto:
1. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte zbylé ingredience a vypracujte hladké a lesklé těsto. Nechejte v teple hodinu a půl odpočívat. Máte spoustu času na přípravu náplně a drobenky.
Náplň maková:
2. V mléce s cukrem uvařte mák, přidejte zbylé ingredience a nechte vychladnout. Na tvarohovou náplň smíchejte všechny ingredience dohladka.
Drobenka:
3. Ze všech ingredienci vypracujte krásně sypkou drobenku. Dá se připravit i do zásoby a zamrazit.
4. Těsto rozdělte na dva bochánky a na pomoučeném vále rozválejte do kruhu o průměru 30 cm.
5. Přeneste na pečicí papír a okraje potřete rozpuštěným máslem.
6. Na každý pak dávejte jeden druh náplně a dobře rozetřete; posypte drobenkou a nechte v teple ještě asi 10 minut kynout.
7. Upečte v rozpálené troubě při 200°C asi 8-9 minut. Ihned po vytažení z trouby je pokapejte máslem, do kterého podle chuti přidáte rum.
8. Posypte strouhaným perníkem a za každou cenu se snažte vydržet, dokud nevychladnou. 🙂