Vyzkoušejte věnečky z odpalovaného těsta podle české cukrářské hvězdy, Josefa. Zaručujeme vám, že pečení naprosto propadnete. Pod vedením charismatického Josefa to ani jinak nejde! Věnečky si můžete připravit podle návodu níže, ale nenechte si ujít ani Josefa v akci ve videu!
Ingredience ne těsto:
- 100 ml plnotučného mléka
- 80 g másla
- 160 g hladké mouky
- třtinový cukr
- 100 ml vody
- 5 vajec
- sůl
Ingredience na krém:
- 50 g pudinkového prášku s pravou vanilkou
- 125 g cukru krupice
- 480 ml mléka (do 100 ml zamíchat pudinkový prášek)
- 50 g másla
- 50 ml rumu (když ho vaříte s pudinkem, krém se pak díky němu nesrazí)
- 3 žloutky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g čokolády 60 – 70 %
- 250 g bílé čokolády
- trochu olivového oleje
Postup:
- Do hrnce nalijte 100 ml vody, 100 ml plnotučného mléka, přidejte máslo (klidně celý kus), ¼ lžičky soli, ½ lžičky cukru a přiveďte k varu, máslo se musí celé rozpustit.
- Do bublající směsi (ne dřív!) přisypte 160 g mouky, snižte teplotu a míchejte. Těsto v tento moment „odpalujete“ ode dna – míchejte, dokud se nespojí.
- Těsto dejte do mísy a nechte ho půl minuty vychladnout. Potom do těsta zamíchejte vajíčka jedno po druhém. Každé vejce do těsta pořádně vmíchejte, teprve potom přidejte další. Nechte dvě minuty odpočinout.
- Cukrářský jednorázový sáček s větší zdobicí trubičkou naplňte těstem.
- Nastříkejte věnečky o průměru 7 cm dále od sebe.
- Dejte do trouby vyhřáté na 220 – 250 °C. Zavřete troubu a snižte teplotu na 180 °C. Nechte péct 25 minut.
- Teď připravte krém. Do pudinkového prášku přidejte žloutky, zalijte 100 ml mléka a rozmíchejte dohladka.
Recept pokračuje na další straně…