- Do 380 ml mléka dejte cukr, rum, máslo a přiveďte k varu. Potom vlijte pudinkovou směs a míchejte ještě 3 minuty.
- Až dovaříte pudink, vlijte ho do mísy a přikryjte potravinářkou fólií a nechte vychladnout.
- Vyšlehejte šlehačku. Potom ještě šlehačem prošlehejte krém dohladka. Opatrně ručně vmíchejte šlehačku do krému.
- Čokoládu společně s trochou olivového oleje rozehřejte ve vodní lázni.
- Bílou čokoládu po delší straně „škrabejte“ škrabkou na brambory, vzniknou vám ozdobné hobliny. Čokoláda musí mít pokojovou teplotu, nedávejte ji do lednice.
- Ostrým nožem, nejlépe chlebovým, rozkrojte věnečky na poloviny. Vždy jednu polovinu ozdobte krémem naplněným do cukrářského sáčku. Druhou polovinu namočte do čokolády, nechte trochu okapat a posypte čokoládovými hoblinami.
- Bonbónek na závěr: Josef ještě nakonec stříká věnečky cukrářskými třpytkami ve spreji.
Na následující straně si přečtěte tipy cukrář Josefa k pečení: