4. Ovesné vločky
Betaglukan v ovesných vločkách snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi. Vločky hodně zasytí, díky tomu nebudete mít chuť něčím se brzy dojídat. Obsahují vitamin B a uhlovodany, které pomohou regeneraci unavených svalů.
5. Brokolice
Její konzumací zvýšíte obranyschopnost organismu, sníží se zánětlivost. Brokolice je nabitá vlákninou, zlepší vám trávení a snižuje riziko onemocnění srdce.
6. Losos
Obsahuje vitamin D a omega-3-mastné kyseliny, které jsou prospěšné srdci. Tyto kyseliny nám mimo jiné pomáhají před ztrátou paměti a předčasným stárnutím mozku.
7. Celozrnný chleba
V hladké mouce, ze které se peče chleba do supermarketů, nezbyly kvůli mletí žádné prospěšné látky. Zatímco celozrnná mouka obsahuje živiny, vlákninu železo a vitaminy skupiny B.