Máte rádi pizzu Hawai? Potom si určitě vychutnáte i její variantu. Na Kalifornskou pizzu Lukáš používá ananas v kombinaci s lososem a s krevetami. Lososa můžete pořídit čerstvého nebo i uzeného.
Ingredience:
- losos
- mražené krevety
- 1 kg hladké mouky
- sůl
- cukr
- 1 kostka droždí
- 5 PL olivového oleje
- ½ l teplé vody
- sugo (rajčatová omáčka + sůl + pepř)
- mozzarella
- ananas
- jarní cibulka
- mix salátů
Postup:
- Smíchejte mouku s olivovým olejem, solí, droždím a postupně přilévejte vodu, než dosáhnete požadované konzistence.
- Těsto přikryjte a dejte ho kynout na půl hodiny.
- Nakrájejte ananas a mozzarellu na silnější plátky.
- Rybu nikdy neoplachujte studenou vodou, jen ji otřete papírovou utěrkou. Mytím byste porušili její strukturu.
- Rozpalte troubu na 250 °C na horkovzduch na spodní i horní pečení.
- Těsto ručně rozprostřete na pečicím papíru, přiklopte dalším pečicím papírem a válečkem vyválejte.
- Olivovým olejem si namažte ruce a rukama těsto dotvarujte.
- Těsto potřete sugem (rajčatová omáčka + sůl + pepř), dejte ho spíš méně než více, přidejte mozzarellu, navrch dejte losos, krevety, ananas.
- Dejte péct na cca 15 minut, můžete ji dát rovnou na mřížku v troubě, potom bude pizza lépe propečená a její chuť se přiblíží pizze z restaurace.
- Posypte jarní cibulkou a podávejte se salátem mix. Ten můžete ochutit olivovým olejem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.