U tohoto jídla hraje prim nakrájení zeleniny. Čím dřív si toto umění osvojíte, tím vám půjde příprava asijských jídel rychleji od ruky. Do tohoto jídla využijete dokonce i cuketu.
Ingredience:
- 1200 g uvařené rýže (500 g suché rýže)
- 400 g kuřecího masa
- 3 vejce
- zelenou kari pastu
- červená cibule
- mrkev
- tři druhy paprik
- čínské zelí cuketa
- smažená cibulka
- klíčky
- koriandr
- česneko-zázvorová pasta
- sójová omáčka
- rybí omáčka
Postup:
- Rozpalte pánev, osmahněte na ní kuřecí maso, to potom dejte do stran pánve. Doprostřed vklepněte vejce. Nemíchejte, nechte zatáhnout, potom teprve rozmíchejte.
- Přidejte zeleninu, uvařenou rýži, smíchejte. Zvlášť rozmíchejte kari pastu, sójovou a rybí omáčku, česneko-zázvorovou omáčku, cukr. Přidejte do rýže, dochuťte. Nakonec přidejte měkkou zeleninu – papriku, cuketu a čínské zelí.
- Navrch ozdobte posypky – smaženou cibulkou, koriandrem, atd.