Určitě všichni známe ty dny, kdy prostě není čas na přípravu domácího jídla od začátku až do konce. Jindy jsme na sebe ale naopak pyšní, protože se nám podaří vytvořit učiněnou hostinu. Institut GFK provedl průzkum na 27 tisících respondentech z 22 různých zemí, aby zjistil, jak jsme na tom s časem, který průměrně týdně věnujeme přípravě jídla a vaření.
Spočítali jsme hodiny, které my trávíme u plotny a není to nijak velké číslo. Když připravujeme jídlo sami pro sebe, je to opravdu mizivé množství hodin, které vaření věnujeme. Zato když se sejde celá rodina, člověka to hned baví o poznání víc a tráví nad přípravou déle a ještě ho to víc baví. Suma sumárum nám vyšlo, že my průměrně trávíme v kuchyni 5 – 6 hodin týdně. Jak jste na tom vy?
Kolik času tráví lidé u plotny v zahraničí? Dozvíte se na následující straně